Drob de ied cu cabanos

Postat de rocsi_1612 in Oaie
20 Iun 2013 | 5228 vizualizari
Drob de ied cu cabanos

Este un drob aspectos, gustos si daca nu va place iedul puteti pregati din orice alt animal. Este foarte potrivit pentru un platou cu gustari sau o masa festiva. Sper sa va fie pe plac :)

Ingrediente

  • organele de la un ied
  • 650 gr carne tocata de porc
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 fire cabanos
  • 3 fasii gogosar rosu in otet

Mod de preparare

Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem organele tocate, carnea tocata de porc, ceapa si verdeata.
Condimentam cu sare, piper si cimbru.
La final incorporam ouale, grisul si amestecam bine sa obtinem o compozitie omogena.


Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia de carne, asezam firele de cabanos paralel si peste restul de compozitie.
O nivelam frumos iar deasupra asezam fasiile de gogosar.

Introducem drobul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si il lasam la copt circa o ora.
Il scoatem cand este gata, il lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ied cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Postat de mihaelar63

Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...

Citeste continuarea

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Postat de gaby_d

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa' bune de bagat in bete de frigarui. Pune-o in caserola pentru marinare Food Saver . Eu am pus si un ficat de miel :) Amesteca intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 22:30
bun bun
la 20.06.2013, 22:32
n-am mancat niciodata ied...dar dupa cum arata drobul tau,tare bun trebuie sa fie!!! cred ca as gusta o bucatica!!
la 20.06.2013, 22:38
foarte bun
la 20.06.2013, 22:47
Fain arata!
la 20.06.2013, 22:56

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking