Mousse cu doua feluri de ciocolata

Postat de xana in Dulciuri
22 Apr 2014 | 26367 vizualizari
Mousse cu doua feluri de ciocolata

Pentru cei carora le place ciocolata, mousse-ul acesta este deosebit de bun. Trebuie doar sa ignorati complet numarul caloriilor per portie :D

Ingrediente

  • 350 gr ciocolata neagra de calitate
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 shot de whiskey sau lichior la alegere
  • Pentru al doilea mousse:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic praf de frisca Dr Oetker (nu am mai avut frisca lichida)
  • 120 ml lapte

Mod de preparare

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.

Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.

Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se mai albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fierba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.

Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Mousse 2:

Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita.

Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de Pungasa_Rogue

Galuste cu prune

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.  Pesmetul se prajeste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2014, 20:22
vai de mine cum arataaaaaaaaaa!
la 22.04.2014, 20:25
yuhuuuu!!!... ce prezentare de revista
la 22.04.2014, 20:27
ce bine arata
la 22.04.2014, 20:28
Multumesc
la 22.04.2014, 20:32

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking