Ingrediente
- 350 gr ciocolata neagra de calitate
- 4 galbenusuri
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 1 shot de whiskey sau lichior la alegere
- Pentru al doilea mousse:
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri smantana
- 1 plic praf de frisca Dr Oetker (nu am mai avut frisca lichida)
- 120 ml lapte
Mod de preparare
Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.
Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.
Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se mai albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fierba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.
Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.
Mousse 2:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita.
Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|