Placinta cu cirese si capsune

Postat de Poliana in Prajituri
20 Iun 2012 | 4449 vizualizari
Placinta cu cirese si capsune

Asa a iesit, ca ar fi trebuit sa fie cu rubarba si capsune, dar fiindca nu s-a facut chip sa gasesc rubarba prin locurile prin care am umblat...am nascocit eu o reteta de placinta care combina doua din fructele care-mi plac la nebunie: ciresele si capsunele. Daca mai adaugam si faptul ca e de post, am rezolvat problema cu dulciurile in postul asta (cel putin una din ele...ca eu una sigur nu m-as multumi doar cu o placinta pe tot parcursul postului :P)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 120 gr margarina taiata in cuburi
  • 150 gr faina alba
  • 120 gr faina neagra
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte de soia rece
  • Ingrediente umplutura
  • 600 gr cirese
  • 300 gr capsune
  • 100 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • 2 linguri lapte de soia
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Incepem cu aluatul de placinta.

Punem faina cernuta intr-un vas incapator, in mijloc adaugam margarina, sarea si zaharul si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Dupa caz se mai poate adauga lapte sau faina. Dam la rece pentru minim 30 de minute. Eu avand la dispozitie putin timp, am lasat aproximativ 25-30 de minute doar si aluatul nu s-a racit foarte bine, dar n-au fost probleme nici la prelucrare si nici la coacere.

Intre timp ne apucam de umplutra. Spalam bine fructele, scurgem bine apa, si le usuram de samburi, codite, frunzulite si alte accesorii nedorite :) Le taiem in doua si le punem intr-un castron incapator. Peste cirese punem laptele de soia, zaharul, vanilia, sarea, amidonul si amestecam foarte bine. Lasam fructele sa stea la marinat pentru 10 minute.

Pregatim o tava de placinta, eu cum n-am avut, am folosit o tava de tarta, cam marisoara pentru cantitatea pregatita de mine, si mi-a rezultat o placinta cam plata :))) Dar de buna, buna a fost!

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua, o parte (cea de jos) se poate lasa mai mare. Intindem o foaie mai mare decat tava (a mea a fost de 26 :D, dar recomand una de 21-23 cm ) pe care o punem la baza placintei, turnam umplutura iar sus acoperim cu cealata foaie, sau putem face tot felul de modele.

Era sa uit de cuptor :D...Daaa, trebuie folosit si el pentru placinta asta :))

Preincalziti cuptorul la 200 grade, cand este bine incalzit puneti placinta la cuptor. Dupa 20 de minute reduceti la 180 de grade si mai coaceti 20-25 de minute, pana se rumeneste usor pe deasupra si umplutura incepe sa faca bulbuci :D

O scoateti cu grija si va recomand sa o lasati la racit, dupa care o puteti pudra cu zahar...eu n-am mai facut asta, mi-a placut cum a aratat asa.

De buna a fost foarte buna, nici nu ai fi zis ca e de post!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cirese si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Braduti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Braduti cu ciocolata

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2012, 22:33
Wooow,delicioasa!
la 20.06.2012, 22:33
Dumnezeule fata,ma omori cu dulciurile tale vrei sa ma ai pe constiinta?
prezentarea si pozele sunt de nota 20
la 20.06.2012, 22:37
Mena, multumesc frumos!
la 20.06.2012, 22:38
O bunatate de tarta!!!!
la 20.06.2012, 22:38

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking