Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Mai 2013 | 6258 vizualizari
Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure

Adică un fel de îngheţată foarte cremoasă şi aromată.Ruxy mi-a făcut poftă cu reţeta ei,m-am inspirat dar am modificat-o puţin.La final a ieşit o bunăciune.

Ingrediente

  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de portocala
  • 10 g gelatina
  • Vanilie
  • Afine si coacaze roşii
  • Câteva piscoturi
  • Tablete de ciocolata cu menta

Mod de preparare

Frisca am batut-o si am lasat-o la frigider.

Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.

Am mixat ouale cu zaharul pâna când acesta s-a topit.

Am adaugat siropul de portocala si iaurtul.

Am încalzit putin compozitia,am încalzit si gelatina si am pus-o în amestec.

Dupa ce s-a racit,am adaugat cate-o lingura de frisca în compozitie si vanilia.

Am pus la frigider într-o caserola si am plecat de-acasa.

Când m-am întors era închegata frumos si foarte cremoasa.

Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat straturi de înghetata ,piscoturi,fructe de padure si ciocolata.Am pus din nou la frigider.

Nu de alta dar la cât de buna era,as fi putut s-o manânc pe toata la ora aceea târzie.Voi mânca mâine o felie generoasa bineînteles.

Voi faceti cum doriti si cum va lasa constiinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri cu branza

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem si crema de nuca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem si crema de nuca

Blat : Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2013, 10:48
Mama ce minunat arata
la 12.05.2013, 10:56
Eu as manca inghetata la orice ora, din zi si din noapte!
la 12.05.2013, 10:58
super!!
la 12.05.2013, 10:59
Dia, arata de milioane! si te-ai gandit sa inghitim si noi o portie...in sec ))
la 12.05.2013, 11:03
excelent de bine arata si bun!

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking