Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Mai 2013 | 6257 vizualizari
Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure

Adică un fel de îngheţată foarte cremoasă şi aromată.Ruxy mi-a făcut poftă cu reţeta ei,m-am inspirat dar am modificat-o puţin.La final a ieşit o bunăciune.

Ingrediente

  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de portocala
  • 10 g gelatina
  • Vanilie
  • Afine si coacaze roşii
  • Câteva piscoturi
  • Tablete de ciocolata cu menta

Mod de preparare

Frisca am batut-o si am lasat-o la frigider.

Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.

Am mixat ouale cu zaharul pâna când acesta s-a topit.

Am adaugat siropul de portocala si iaurtul.

Am încalzit putin compozitia,am încalzit si gelatina si am pus-o în amestec.

Dupa ce s-a racit,am adaugat cate-o lingura de frisca în compozitie si vanilia.

Am pus la frigider într-o caserola si am plecat de-acasa.

Când m-am întors era închegata frumos si foarte cremoasa.

Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat straturi de înghetata ,piscoturi,fructe de padure si ciocolata.Am pus din nou la frigider.

Nu de alta dar la cât de buna era,as fi putut s-o manânc pe toata la ora aceea târzie.Voi mânca mâine o felie generoasa bineînteles.

Voi faceti cum doriti si cum va lasa constiinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Shoko-Cioco

Postat de RuxyRux

Prajitura Shoko-Cioco

Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare. Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele...

Citeste continuarea

Pariziene cu mar

Postat de caroline

Pariziene cu mar

Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit. Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2013, 10:48
Mama ce minunat arata
la 12.05.2013, 10:56
Eu as manca inghetata la orice ora, din zi si din noapte!
la 12.05.2013, 10:58
super!!
la 12.05.2013, 10:59
Dia, arata de milioane! si te-ai gandit sa inghitim si noi o portie...in sec ))
la 12.05.2013, 11:03
excelent de bine arata si bun!

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking