Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Postat de diaconta in Prajituri
2 Iun 2013 | 3937 vizualizari
Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Foarte mult îmi plac tartele,dulci ori sărate.Cele dulci le prefer cu brânză şi fructe şi blat sfărâmicios.Pentru umplutura am ales urda,pentru că este foarte gustoasă în această perioada şi un jeleu de vişine ,pentru că mai aveam încă vişine din acelea pentru prăjituri conservate pentru iarnă.Bezeaua nu a ieşit cum aş fi vrut ,pentru că,în dorinţa mea de a o orna frumos,am pus cam mult albuş şi nu a ieşit aşa crocant cum mi-aş fi dorit

Ingrediente

  • Pentru foaia de tarta:
  • 300 g faina
  • 75 g untura
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smântâna
  • ½ lingurita bicarbonat+zeama de lamâie
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g urda
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Visine din compot – un borcan de 420 ml cu tot cu sirop
  • 2 linguri amidon
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor.

Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora.

Am pregatit apoi jeleul.

Siropul de la visine l-am amestecat cu amidonul,am pus visinele si am fiert la foc mic pâna s-a îngrosat.

Daca este cazul mai adaugati putin amidon.

L-am lasat sa se raceasca.

Urda am amestecat-o cu zaharul,smântâna si aromele.

Am întins o foaie de aluat si am asezat-o în tava de tarta.

Am întepat-o din loc în loc cu furculita.

Am pus alternativ brânza si jeleu.

Am pus la frigider pâna am pregatit bezeaua.

Am mixat albusurile ,am adaugat apoi cate o lingura de zahar mixând bine dupa fiecare.

Am pus peste umplutura si am dat la cuptor cam 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca în cuptor dupa care am pus-o câteva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză,jeleu şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Postat de Ina

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza  cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...

Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu iaurt si visine

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 11:16
buna buna
la 02.06.2013, 11:16
Aici ne asemanam, pt ca si mie imi plac tartele si cele dulci si cele sarate. A iesit tare bine, chiar si bezeaua!!!! Delicioasa!!!
la 02.06.2013, 11:20
N-am zis io ? azi merg doar in genunchi (am scris in ordine inversa , dar pricepi tu Dia , ca doar esti fata desteapta)
la 02.06.2013, 11:21
senzational arata
la 02.06.2013, 11:25
Cat de faina este, dar las portia mea pentru cine papa urda

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking