Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Iun 2014 | 6476 vizualizari
Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei. Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .

Ingrediente

Pentru blatul de tarta:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 linguri smântâna
  • 100 g zahar
  • I lingurita bicarbonat stins cu lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru jeleul de fructe:

  • Un borcan vişine pentru prajituri (reteta aici)
  • Siropul de la visine + 200 ml sirop de visine
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru toppingul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Cirese pentru decor

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.

Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.

Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.

Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.

Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.

Deasupra am pus jeleul de fructe rece.

Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.

Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.

Am decorat cu cirese.

Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.

 

Poftă bună  !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu cacao si nuci

Postat de CameliaComan

Desert chec cu cacao si nuci

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam...

Citeste continuarea

Papanasi (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Papanasi (reteta video)

Amestecati branza cu ouale, adaugati zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamiae si bicarbonatul. Adaugati faina putin cate putin si framanti un aluat potrivit care sa nu se lipeasca de maini....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 22:17
bune bune
la 12.06.2014, 22:18
ce bune sunt
la 12.06.2014, 22:19
una?
la 12.06.2014, 22:19
E nu ,asta-i indecenta..
la 12.06.2014, 22:20
Super !

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking