Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

Postat de diaconta in Dulciuri
12 Iun 2014 | 6506 vizualizari
Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei. Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .

Ingrediente

Pentru blatul de tarta:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 linguri smântâna
  • 100 g zahar
  • I lingurita bicarbonat stins cu lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru jeleul de fructe:

  • Un borcan vişine pentru prajituri (reteta aici)
  • Siropul de la visine + 200 ml sirop de visine
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru toppingul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Cirese pentru decor

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.

Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.

Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.

Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.

Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.

Deasupra am pus jeleul de fructe rece.

Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.

Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.

Am decorat cu cirese.

Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.

 

Poftă bună  !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert inghetata cu ciocolata

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată. Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit...

Citeste continuarea

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 22:17
bune bune
la 12.06.2014, 22:18
ce bune sunt
la 12.06.2014, 22:19
una?
la 12.06.2014, 22:19
E nu ,asta-i indecenta..
la 12.06.2014, 22:20
Super !

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking