Desert prajitura betivanca

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Ian 2013 | 91686 vizualizari
Desert prajitura betivanca

E cu visine din visinata, de recomandat sa nu gustati prea multe visine decat dupa ce terminati prajitura, ca sa fiti siguri ca va iese!

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 13 linguri apa fiarta si racita
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan (400) gem caise sau piersici
  • 300 ml lapte

Decor:

  • ciocolata duo Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema: O foaie de la blat se inmoaie in lapte, apoi se amesteca cu untul moale, nuca si cacaua. Visinele scurse si fara samburi se amesteca in crema.

Asamblare: Peste foaia ramasa se intinde gemul, apoi crema de mai sus. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se glazureaza prajitura dupa ce a fost portionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura betivanca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Postat de katty

Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 11:19
buna prajitura dar cam in ceata poza,o fi de la ....visine?)))
la 24.01.2013, 11:19
Super!
la 24.01.2013, 11:21
Dia
la 24.01.2013, 11:22
Sigur de la visine nu e prea sigura pe ea poza. Dar nu punem la indoiala gustul.
la 24.01.2013, 11:23
Dia,recunosc,am gustat nitel din visine...e poza luata de pe netlog si marita,am pierdut niste poze,ca mi-a murit subit leptopul si nu apucasem sa le salvez pe CD.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking