Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

Postat de katty in Mancaruri de post
20 Oct 2014 | 10849 vizualizari
Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

O mancare consitenta, perfecta pentru zilele de post .

Ingrediente

  • 300 gr dovleac curatat
  • 1 conserva naut
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 conserva rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde pentru decor
  • cous-cous sau orez fiert
  • 1 lingura ulei
  • chilli pudra

Mod de preparare

Tocam ceapa fin . 

Taiem dovleacul in cuburi potrivite .

Scurgem nautul din conserva si il clatim .

Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker  , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .

Punem uleiul si  adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .

Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .Adaugam mazarea  si amestecam ocazional pana trece timpul .

Stingem cu aproximativ 300 ml apa  si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute .

Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru  , chilli si foaia de dafin  .

Lasam sa fiarba pana trece timpul . 

Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .

Servim mancarea cu cous-cous  si patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de Ksenya

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline

Postat de Oana

Mancare de praz cu masline

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 07:01
foarte buna mancarica
la 21.10.2014, 07:54
la 21.10.2014, 08:04
Super buna
la 21.10.2014, 09:18
la 21.10.2014, 11:15

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking