Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului.
Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana aluatul seamana cu niste fulgi.
Intr-un bol am amestecat cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le-am adaugat in vasul robotului si am mixat pana am obtinut un aluat compact.
Pe o planseta am presarat faina, am intins usor aluatul si i-am dat forma unui disc.
L-am impachetat in folie de plastic si l-am lasat in frigider cateva ore. E bine sa-l lasati la rece pentru a iesi cat mai fraged.
Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in patru. Am presarat faina pe planseta si am intins pe rand fiecare bucata de aluat, sub forma de discuri, dupa care le-am pus in forme.
Am pregatit crema de ciocolata:
Smantana am pus-o intr-un vas pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucati mici. Am oprit focul inainte ca smantana sa ajunga la punctul de fierbere. Am amestecat pana s-a topit toata ciocolata.
Am adaugat galbenusul de ou si am omogenizat crema.
Am turnat crema de ciocolata in formele de tarta si le-am pus la cuptor, cam 25 minute.
Dupa ce am scos tartele din cuptor, le-am lasat la racit peste noapte, dupa care le-am decorat, unele cu fulgi de migdale, altele cu felii de capsuni.
Am imbracat cateva capsuni in ciocolata pentru decor, dar...au disparut inainte de vreme. Cineva, nu spun cine, le-a subtilizat...:))