165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu

Postat de Pungasa_Rogue in Cu de toate
15 Ian 2015
165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu

Desi este tarziu in noapte, nu vroiam sa treaca ziua fara sa va marturisesc faptul ca Mihai Eminescu a fost si este unul dintre poetii mei preferati. 

Chiar daca am studiat la scoala multe poezii de-ale lui, favoritele mele sunt altele, pe care le-am descoperit rasfoind o carte veche, cu paginile ingalbenite de vreme, primita in dar de la o doamna in etate. La vremea respectiva m-au fascinat niste versuri, pe care mi le-am amintit si astazi, probabil dupa zece ani de cand le-am citit, si anume: "Pe langa plopii fara sot/ Adesea am trecut;/ Ma cunosteau vecinii toti - / Tu nu m-ai cunoscut.". Este posibil sa ma fi regasit in suferinta eului liric, ce traia o poveste de dragoste neimplinita, asemenea mie la momentul respectiv, fapt care a sfarsit prin a scrie la randu-mi propriile versuri pline de suferinta.

Si, ca sa fiu sigura ca nu uit poeziile mele preferate, le-am transcris intr-un jurnal, iar acestea sunt: "Pe langa plopii fara sot", "Daca iubesti fara sa speri", "Si daca...", "Adio", "Vre o zgatie de fata", "In zadar in colbul scolii", "Dupa ce atata vreme", "Criticilor mei", "Ce suflet trist...", "Gandind la tine".

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking