Sosuri

Unt aromatizat cu leurda

Postat de Valclaudia

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...

Citeste continuarea

Maioneza din pufuleti

Postat de ladydi

Punem pufuletii intr-o sita mare si ii trecem sub jet de apa rece, astfel incat sa fie toti bine inmuiati. II lasam la scurs cateva minute si apoi...

Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de Criss

Intr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce...

Citeste continuarea

Maioneza fara ou

Postat de silvianart

In paharul de la blender, punem in ordinea urmatoare ingredientele : mustarul, zeama lamaie, sarea, turmericul, uleiul si laptele. Introducem blenderul pana jos si incepem sa mixam, ridicand...

Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de ladydi

    Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de Valclaudia

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...

Citeste continuarea

Sos pentru enchiladas

Postat de Satisfyyourcravings

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie/ cratita, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut.  Se adauga rosiile in bulion, tocate, pasatta, oregano, pudra de...

Citeste continuarea

Sos de rodie

Postat de ladydi

Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până...

Citeste continuarea

Gratar de pui cu sos Satay

Postat de Zamfira

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...

Citeste continuarea

Cum se face maioneza

Postat de Bucataras

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Dulciuri
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici