Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya in Sosuri
29 Oct 2021 | 3535 vizualizari
Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Am revenit cu alta reteta de sos picant ,de data aceasta din dovlecel . Daca aveti ramas ratacit un dovlecel mai mare  si mai copt,transformati-l imediat in sos picant. La fel si ca si cel precedent de gogonele , reteta aici,este la fel de bun.  

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare 1,200 kg
  • 250 g usturoi
  • 2-3 ardei iuti (optional)
  • 100ml ulei
  • o lingura rasa sare
  • 3 linguri varf zahar
  • 100 ml otet 9%
  • o foaie de dafin
  • 1-2 lingurit piper macinat
  • 2-3 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.

Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .

Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la foc mic 45 min, amestecand din cand in cand.

Curatam si spalam usturoiul si-l trecem prin presa de usturoi si -l adaugam peste sos ,mai adaugam si foaia de dafin si mai fierbem sosul 5 minute,spre sfarsit adaugam otetul lasam inca 1-2 minute .

Repartizam sosul in borcane  sterilizate si infiletam cu capace la fel sterilizate.

Dam sub patura pana se racesc complet.

Sosul este gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos pesto

Postat de Ina

Sos pesto

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...

Citeste continuarea

Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)

Postat de privatelaura

Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)

Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2021, 14:08
la 29.10.2021, 15:16
la 29.10.2021, 17:32
Interesant sosul!
la 29.10.2021, 17:41
la 29.10.2021, 17:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking