Peste

Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate

Postat de eumimi

Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava....

Citeste continuarea

Somon cu orez

Postat de UrsanMihaela

Somonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se...

Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de rosii

Postat de elucubratiiculinare

Peștele se curăță și se spală.  Eu înlătur căpățâna și îl tai  în bucățele, dar se poate lăsa și întreg. Dacă îl lăsați întreg...

Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de elucubratiiculinare

Pestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper.  Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora....

Citeste continuarea

Sardine la gratar

Postat de elucubratiiculinare

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti. Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt...

Citeste continuarea

Sardine la cuptor

Postat de xana

Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Cod a la grec

Postat de elucubratiiculinare

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...

Citeste continuarea

Chefal cu usturoi si rozmarin

Postat de elucubratiiculinare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...

Citeste continuarea

Sardine marinate

Postat de elucubratiiculinare

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Salata de somon

Postat de elucubratiiculinare

Se va pune o cratita cu 1 litru de apa la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, adaugam somonul taiat in bucati cat mai mici. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Cartofii fierti se...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici