Ingrediente
- Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
- 430 gr file de merlan
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- 1 ceapa eșalotă
- 100 gr de tofu
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de hrean ras
- 3 linguri ulei
- ierburi de Provence
- sare piper
sos de rosii :
- 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
- sare piper
- ierburi de Provence
- praf de usturoi, pudra de chilli
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :
Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti folosi si masina de carne .
Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale.
Puneti-le pe o tavă de copt unsă (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform.
Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.
Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.
Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.
Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|