Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

Postat de ctlina in Peste
14 Mai 2023 | 2233 vizualizari
Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 
  • 430 gr file de merlan
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 ceapa eșalotă
  • 100 gr de tofu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 linguri ulei
  • ierburi de Provence
  • sare piper

sos de rosii :

  • 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
  • sare piper
  • ierburi de Provence
  • praf de usturoi, pudra de chilli

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :

Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti  folosi si masina de carne .  

Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale. 

Puneti-le pe o tavă de copt unsă  (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.   

Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform. 

Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii  proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.   

Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.   

Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.  

Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Plachie de cod

Postat de Pungasa_Rogue

Plachie de cod

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2023, 11:07
pe gustul meu
la 12.06.2023, 13:17
la 01.07.2023, 19:15
Faine si imi place ca ai facut chiftelele in cuptor!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking