Placinta pescarului

Postat de simona72 in Peste
10 Mar 2015 | 9537 vizualizari
Placinta pescarului

Nu, nu va ganditi la placintele noastre cu branza sau varza...M-am inspirat din bucataria britanica, mai bine zis de la Jamie Oliver. Aceasta, face parte la fel ca si placinta ciobanului sau a taranului, din mancarea poporului englez. La fel ca si celelalte placinte o veti gasi in multe variante. Mie personal la Jamie imi place ca-si pune amprenta pe preparatele lui. De exemplu, aici, mi-a placut in mod deosebit ca la piureul de cartofi a adaugat pasta tahini si lamaie. Il face mai altfel, aduce un mic "zvac" clasicului piure. In rest, am facut placinta dupa ingredientele de care eu dispuneam si dupa bunul meu gust. Eu am folosit macrou afumat, voi puteti folosii peste proaspat sau "resturile" de la un peste facut pe gratar...Nu ramane decat sa incercati reteta si sa-i aduceti o nota personala in functie de preferintele voastre...

Ingrediente

  • 1 macrou afumat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 2 linguri faina
  • 400-500 ml lapte cald
  • 1 cutie mica mazare
  • pentru piure-ul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • 1 praf de sare
  • 1-2 linguri pasta tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cub mic de unt
  • 1 legatura patrunjel
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • mai aveti nevoie de:
  • 1 lingura ulei de masline pentru uns tava
  • coaja rasa de lamaie pentru pus deasupra

Mod de preparare

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert.

Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina. Se adauga treptat laptele cald, amestecand mereu, pana sosul se leaga si ajunge la consistenta unui sos alb Bechamel. Se adauga un praf de sare, piper si nucsoara rasa si se amesteca. Adaugam mazarea si pestele peste sos, amestecam sa se incorporeze ingredientele. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline punem amestecul facut anterior.

Cartofii fierti se curata de coaja si se pasireaza ca pentru piure. Eu am trisat si am folosit robotul de bucatarie:))) Peste cartofi am adaugat sare dupa gust,1 lingura pasta tahini si am amestecat. Am gustat sa vad rezultatul si am mai adaugat inca o lingura de pasta tahini...voi puneti dupa gustul vostru. Am adaugat restul ingredientelor, adica: zeama de lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, patrunjelul tocat si 1 cub mic de unt. Am amestecat toate ingredientele, iar piureul rezultat l-am pus rand pe rand cate o lingura peste amestecul de sos cu peste. Am mai ras deasupra putina coaja de lamaie si am dat vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.Placinta se serveste calda ca atare. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pescarului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de peste

Postat de Ksenya

Chiftele de peste

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam...

Citeste continuarea

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2015, 10:15
Cat de buna trebuie sa fie, la fav cu ea .
la 10.03.2015, 10:15
Delicioasa!
la 10.03.2015, 10:18
buna buna
la 10.03.2015, 10:18
ce reteta bestiala
la 10.03.2015, 10:20
Mie Jamie imi place ca-i sarit d epe fix si ca amesteca cam tot ce se poate cu mainile,deci eu nu mai sunt stresata ca faceam asa si chipurile nu era bine,daca face si ele e de bine... Cat despre placinta,nu`s ce sa zic ,ca eu nu folosesc niste chestii,ca-s mai capoaso-conservatoare...dar vin la tine sa gust....ca la gustat nu`s capoasa,gust si vad dupa daca mor...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking