Ingrediente
- 1 macrou afumat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cub de unt
- 1 praf de sare si piper proaspat macinat
- 1 praf de nucsoara proaspat rasa
- 2 linguri faina
- 400-500 ml lapte cald
- 1 cutie mica mazare
- pentru piure-ul de cartofi:
- 1 kg cartofi albi
- 1 praf de sare
- 1-2 linguri pasta tahini
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 cub mic de unt
- 1 legatura patrunjel
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- mai aveti nevoie de:
- 1 lingura ulei de masline pentru uns tava
- coaja rasa de lamaie pentru pus deasupra
Mod de preparare
Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert.
Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina. Se adauga treptat laptele cald, amestecand mereu, pana sosul se leaga si ajunge la consistenta unui sos alb Bechamel. Se adauga un praf de sare, piper si nucsoara rasa si se amesteca. Adaugam mazarea si pestele peste sos, amestecam sa se incorporeze ingredientele. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline punem amestecul facut anterior.
Cartofii fierti se curata de coaja si se pasireaza ca pentru piure. Eu am trisat si am folosit robotul de bucatarie:))) Peste cartofi am adaugat sare dupa gust,1 lingura pasta tahini si am amestecat. Am gustat sa vad rezultatul si am mai adaugat inca o lingura de pasta tahini...voi puneti dupa gustul vostru. Am adaugat restul ingredientelor, adica: zeama de lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, patrunjelul tocat si 1 cub mic de unt. Am amestecat toate ingredientele, iar piureul rezultat l-am pus rand pe rand cate o lingura peste amestecul de sos cu peste. Am mai ras deasupra putina coaja de lamaie si am dat vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.Placinta se serveste calda ca atare. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pescarului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|