Ingrediente
- 1 macrou
- 1 ardei
- 1 gogosar
- 2 rosii
- 4-5 rosii chery
- 5 catei usturoi
- 2-3 fire ceapa verde
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- sare grunjoasa
Mod de preparare
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.
Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.
Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.
Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.
Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.
Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.
Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.
Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.
Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.
Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.
Se lasa 10-15 minute si se poate servi.
Se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|