Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale in Peste
21 Oct 2014 | 7435 vizualizari
Saramura de macrou

Foarte buna a iesit.

Ingrediente

  • 1 macrou
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 4-5 rosii chery
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.

Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.

Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.

Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.

Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.

Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.

Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

 Se serveste cu mamaliga.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de macrou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Macrou afumat

Postat de Constelatialeu

Macrou afumat

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 16:47
la 21.10.2014, 16:47
la 21.10.2014, 16:47
Mmm, la fix am venit
la 21.10.2014, 16:53
Yummm, cu mamaliguta, buuuun!
la 21.10.2014, 17:00
Multumesc

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking