Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Postat de Constelatialeu in Peste
15 Dec 2020 | 12493 vizualizari
Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala Indeletniciri ''home made'' in pandemie....

Ingrediente

Ingrediente pentru Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:

  • 10 buc macrou
  • 4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi )
  • lemne pt. afumatoare
  • lemn de prun si visin sau cires
  • rumegus

Mod de preparare

Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.

Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lemn de fag, de obicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta.

Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider. 

Va indemn sa incercati si aceasta metoda de conservare a pestelui, Macrou marinat la rece, iar pentru zilele de iarna puteti face o Zacusca de macrou si macrou afumat

Va recomandam si reteta Conserva de Peste in Sos Tomat

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ardei iuti umpluti cu ton

Postat de sufletista

Ardei iuti umpluti cu ton

Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de Ksenya

Chiftelute din peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2020, 18:13
Esti minunata si priceputa
la 15.12.2020, 18:30
Buni, mai nou imi place sa spal...
la 15.12.2020, 18:30
Adelaide iar exagerezi, bine ca nu mi-ai vazut tinuta de Afumatoreasa...
la 15.12.2020, 19:07
la 15.12.2020, 19:51
E delicios, făceam și eu înainte.
Din păcate nu prea mai pot face de când Costel nu mai are voie deloc sare

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking