Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20 in Peste
2 Sep 2017 | 2261 vizualizari
Orez cu peste si fructe de mare

Iubesc pestele si fructele de mare, iar retetele ce au la baza orezul si aceste ingrediente atat de sanatoase si bune sunt in topul preferintelor la noi in familie. Va recomand aceasta reteta ! 

Ingrediente

  • cca 500 gr red fish
  • cc 300 gr midii
  • cca 200 gr creveti congelati
  • 1,5 cana orez
  • cub concentrat de fructe de mare
  • 1 ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 2-3 rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • coriandru proaspat
  • sare, piper alb, ulei de masline

Mod de preparare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta fara oase si nu unul care se inmoaie prea tare. Dupa ce a fiert cca 15 minute il scoatem si strecuram apa-pe care o pastram. Pestele se scoate de pe oase si se rupe bucatele nu foarte marunte. Dam deoparte si ne ocupam de orez.

- Ceapa se curata si se toaca foarte marunt-cat de marunt reusim . O punem in alta cratita la clait cu ulei de masline la foc mediu sa nu se arda dar sa se inmoaie bune. Tocam cubulete rosiile care e de preferat sa fie bine coapte si aromate. le aduagam la ceapa si le calim impreuna. Dupa cca 10 minute punem si rosiile din conserva fara pielita , tocate si ele si lasam sa se inmoaie . La final aduagam si pasta de rosii si punem orezul cu bob rotund. Amestecam putin si turnam supa de peste peste orez-de obicei eu pun dubla cantitatea de orez si inca putin :) Punem putina sare, piper alb, jumate de cub concentrat de fructe de mare -aveti grija ca si supa de la peste are sare. Cand da in cloc dam focul la minim si acoperim.

Lasam sa fiarba asa la foc mic, amestecand din cand in cand si la nevoie aduagam apa. Nu lasati sa fie sec-trebuie sa aiba merue lichid deasupra. Cand orezul e aproape gata punem pestele fiert si curatat de oase, aduagam crevetii decongelati inainte in apa rece si scoicile le asezam in cratita-atentie -orezul tre sa fie cu mai mult lichid deasupra. Punem capacul si lasam sa se gateasca si fructele de mare cca 3-5 minute-nu mai mult. Crevetii daca se fierb mai mult decat e nevoie devin tari  ca un cauciuc. Cand isi schimba culoarea din gri in portocaliu sunt deja gatiti -si cand scoicile s-au deschis usor stingem aragazul. Punem coriandrul verde tocat fin si acoperim, lasma sa se intrepatrunda aromele. In acest punct inca orezul are putina zeama care va seca inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de cristeena20

Orez cu peste si creveti

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2017, 12:28
la 02.09.2017, 12:38
Perfect pe gustul meu !!!
la 02.09.2017, 16:59
Nu am combinat niciodata orez cu peste , dar reteta ta este interesanta si arata bine
la 02.09.2017, 17:16
e o reteta traditionala in bucataria portugheza!! dar atentie, coriandrul e obligatoriu!!
la 02.09.2017, 20:12
VAIII vreau midii

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking