Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63 in Fructe de mare
12 Sep 2022 | 3170 vizualizari
Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

 Am avut in frigider pilaf de orez ramas de la masa precedenta. In 15  minute ,inspirata de Paella am preparat o tava aspectuasa si gustoasa pe care am servit-o musafirilor . Foarte atenta am urmarit reactia mesenilor . Prietenul nostru a gustat foarte preocupat  Eu il urmaream ingrijorata . A spus ,, Serviti fiecare cate putin ca de restul ma ocup eu !!!'':)))      

Ingrediente

  • 300 gr creveti decorticati
  • 300gr edame -boabe de soia verzi [congelate]
  • 1 pahar mic cidru rose de mere
  • 1gogosar
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • piper cu lamaie
  • condimente pentru peste si fructe de mare
  • sare
  • 500 gr pilaf de orez gata preparat
  • 2 lamai
  • 1 nardei iute verde
  • busuioc verde

Mod de preparare

  1. Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine .
  2. Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele .
  3. Dupa doua minute am ,,stins '' cu cidru .
  4. Am sarat si am gustat . pentru ca mai era nevoie de putina aciditate am pus zeama de la o jumatate de lamaie .
  5. Am incalzit pilaful si l-am pus intr-o tava rotunda .
  6. Am distribuit pe deasupra amestecul de creveti si edame .
  7. La servire se pun feliute de lamaie si rondele de ardei iute .
  8.  Decorati cu busuioc verde .
  9.  Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu edame si orez (un fel de paella)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se...

Citeste continuarea

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2022, 18:27
Interesant!
la 12.09.2022, 19:09
Dantes , sunt incantata de preparat . Am luat-o pe scurtatura , dar a iesit foarte bine
la 12.09.2022, 19:46
la 12.09.2022, 19:50
la 12.09.2022, 20:45
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking