Mancaruri de post

Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

Postat de RODIMUR

Fasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se...

Citeste continuarea

Tocana de opintici-reteta de post

Postat de abetina

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa...

Citeste continuarea

Placinte cu cartofi, la tigaie

Postat de RODIMUR

Mai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă...

Citeste continuarea

Dovlecei cu sos tomat

Postat de RODIMUR

Dovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei...

Citeste continuarea

Orez cu legume / Biryani

Postat de ctlina

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si...

Citeste continuarea

Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

Postat de mihaelar63

Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata  respectand...

Citeste continuarea

Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

Postat de mihaelar63

Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la...

Citeste continuarea

Orez cu spanac - de post

Postat de mihaelar63

Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte. Sarati. Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire. Adaugati peste...

Citeste continuarea

Pilaf cu masline

Postat de RODIMUR

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade...

Citeste continuarea

Paste cu sos caju si broccoli

Postat de andaoana

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Retete Delikat