Mai intai am pregatit pieptul de pui, l-am taiat felii, l-am batut foarte putin, l-am sarat, piparat, usturoiat pe ambele parti, apoi m-am ocupat de parmezan. L-am dat prin robot pentru ca trebuie sa fie cat mai fin. Am batut ouale, le-am...
Curatati si spalati legumele.
Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.
Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.
Acoperiti cu...
Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei....
Curatam merele de coaja si le taiem felii. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam feliile de mere si presaram peste ele zaharul si scortisoara.
Peste mere asezam o bucata de foietaj si...
Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe...
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina.
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...
Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor
Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut...
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele.
Lasam 2 minute ,oprim...
1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa...
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le...
Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste. Se...
Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si...
Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul) si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de...
Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...
Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau...
Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.
Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si...
Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
Amestecati intr-un...
Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei.
Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și...
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile feliate şi se mai lasă pe foc câteva minute....
Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele.
Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu...
Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.
Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...
Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.
Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o...
Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot sa-l...
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane
Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora.
L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand sa elimin eventualele oscioare.
Am pus apoi un...
Clatite:
Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se unge tigaia cu ulei si se sterge...
Glazura de ciocolata:
Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si...
Crema de vanilie:
Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...
Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe gratar/gril,...
Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare...