Tort cu crema de portocale

Postat de katty in Torturi
19 Feb 2015 | 10747 vizualizari
Tort cu crema de portocale

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua,
  • 70gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 60 gr faina,
  • 15 gr cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 200 ml vin alb dulce,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml zeama de portocale,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 galbenusuri,
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • sirop:
  • 150 ml apa,
  • 75 gr zahar,
  • 50 ml zeama de portocale,
  • coaja de portocale
  • glazura:
  • 75 gr ciocolata amaruie,
  • 2 linguri frisca lichida,
  • 1 portocala ptr decor

Mod de preparare

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste compozitia de oua. Amestecati cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si bagati-o la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana trece proba scobitorii. Cand este gata lasati-l sa se raceasca, apoi taiati-l in 3 felii pe orizontala.

Pentru sirop puneti apa la fiert cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote, dati-l jos, puneti coaja rasa de portocale, apoi,dupa ce s-a racit, zeama de portocale. Scurgeti cojile de portocale inainte de a insiropa tortul.

Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati vinul caldut, amestecand inr-una, apoi puneti-l la foc mic. Amestecati continuu pana crema se ingroase. Puneti gelatina la hidratat in zeama de portocale. Puneti o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecati energic, apoi adaugati gelatina in crema, omogenizati crema.Dati jos vasul, puneti-l cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste. Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare si cu ciocolata rasa .

Montati tortul in vasul forma in care a fost copt. Puneti folie alimentara, apoi alternati feliile de tort insiropate cu crema, ultimul strat fiind de crema. Puneti tortul la rece pentru 2 ore. Cand crema s-a intarit bine, il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida, apoi ornati-l cu felii de portocala sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2015, 10:23
Foarte fain tortul! Iar crema este interesanta cu vinul dulce....mai facut curioasa, este de probat!
la 19.02.2015, 12:31
la 19.02.2015, 15:59
si mie mi se pare interesanta crema cu vin!
la 19.02.2015, 18:33
la 19.02.2015, 21:46
Cat de frumos!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking