Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris in Vita
31 Aug 2014 | 7944 vizualizari
Osso Buco a la Milaneze

După vreo două încercări eșuate de Osso Buco, am urmărit pas cu pas rețeta lui Tavi, mă rog cu mici modificări, dar pot spune că în sfârșit mi-a reușit, asta și datorită lui Laurențiu-Ionel, alias aparatul Philips Multi Cooker, am redus și timpul de gătire de la 3 ore la cuptor, la 2 ore la cuc, fără căldură mare în bucătărie! Cum spune Tavi: ” Osso Buco Milanese este un fel de tocanita. Numele inseamna "oase cu gaura" sau "oase gaurite". Poarta acesta denumire datorita osului de la rasolul de vitel, plin cu maduva, care dupa preparare ramane gol. ” Sursa de inspirație aici: http://www.bucataras.ro/retete/osso-buco-milanese-7583.html

Ingrediente

  • Rasol de vită 2 felii de cca. 4-5 cm grosime,
  • Făină albă de grâu 4 linguri,
  • Ulei de măsline 6-7 linguri,
  • Unt 50 g,
  • Slănină afumată cca. 50 g,
  • Pastramă de porc afumată cca 50 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • țelină mică 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • usturoi 1 căpățână,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • oțet balsamic 1 lingură,
  • supă de vită 1 l,
  • frunze de dafin 2 bucăți,
  • cimbru uscat 1 linguriță,
  • oregano 1 linguriță,
  • roșii 4 bucăți,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat.
  • Pentru Gremolata:
  • coajă rasă de la o portocală;
  • coajă rasă de la o lămâie;
  • usturoi 2 căței,
  • pătrunjel verde tocat 1 lingură;
  • suc de lămâie1 lingură.

Mod de preparare

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie.

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline, apoi apasă butonul START.Feliile date prin făină se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, cca. 2-3 minute, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.

Uleiul rămas se aruncă, se curăță vasul și se trece la etapa următoare. Se pun la prăjit cubulețele de slănină și pastramă ( în rețeta inițială se folosea bacon-ul, eu am adaptat cu ce am avut prin frigider :D), în puțin ulei și unt, după ce s-au rumenit se adaugă ceapa,usturoiul, morcovii și telina curățate și tocate cubulețe, lăsându-se la rumenit cca. 2-3 minute. Apoi se adaugă vinul, oțetul balsamic , carnea și supa, lăsându-se la gătit, de data aceasta la programul STEW pentr 60 de minute. După cele 60 de minute se adaugă roșiil, foia de dafin și mirodeniile, lăsându-se la gătit încă 60 de minute, la același program.

Gremolata se prepară astfel. Coaja rasă de portocală și lămâie, se amestecă cu usturoiul pisat și zeama de lămâie.

 

Osos Buco milaneze se servește fierbinte, peste carne punându-se o lingură de gremolata, alături de garniture preferată: orez,cartofi, natur, piure, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco a la Milaneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Carne de vita in sos

Postat de Pungasa_Rogue

Carne de vita in sos

Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Carnea,...

Citeste continuarea

Burta de vita cu naut (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Burta de vita cu naut (reteta video)

Punem o cratita pe foc mediu, punem in ea uleiul, adaugam ceapa si condimentele si calim toate aceste ingrediente 2 minute, amestecand continuu. Adaugam usturoiul si rosiile si mai amestecam. Apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 31.08.2014, 22:36
Bun
la 31.08.2014, 22:40
foarte bun
la 31.08.2014, 23:53
Un deliciu!
la 01.09.2014, 01:42
yamyy
la 01.09.2014, 06:11
Al naibi cuc s-a dat la gaura...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking