Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Postat de panacris in Ciorbe
20 Oct 2014 | 16929 vizualizari
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Spre bucuria mea, în ultimul timp Zmeii, vor să aibă la fiecare masă și câte o ciorbiță sau supică;) Până acum, de vreo 5 ani, ciorbă/ supă mâncau o dată la o lună și atunci forțați de mine. Acum că au redescoperit, singuri gustul ”unei zame calde”, cu mare drag le prepar variațiuni ;) De data asta o banală ciorbă de porc, deja a avut mare succes, nici nu s-a încheiat bine, că două porții au fost deja savurate în ceas de seară ;) A și tare mult m-a ajutat Aparatul de gătit Multicooker de la Philips.

Ingrediente

  • Pulpă de porc cca 500 g,
  • praz 1/2 tijă,
  • ceapă galbenă de Buzău 2 bucăți,
  • ulei de măslin 2 linguri,
  • dovlecel de Brănești 1 bucată,
  • ardei kapia de Fierbinți 1 bucată,
  • morcov 1 bucată mare,
  • țelină rădăcină cca. 50 g,
  • păstărnac 1/2 bucată,
  • tije apio (de Billa :D!) 2 bucați,
  • leuștean 2 tije,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • enibahar 1 boabă,
  • pastă de gogoșari a la Panacris cca. 150 g,
  • sare aromată a la Panacris ( mix de sare cu cimbru, mărar, tarhon),
  • cartofi de Tg Secuiesc 2 bucăți mari,
  • borș de putină cca. 500 ml,
  • ouă 2 bucăți.

Mod de preparare

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin. Între timp se curăță zarzavaturlie și legumele apoi se mărunțesc. După ce a expirat timpul de fierbere, se scoate carnea  în alt vas, apoi se pun legumele curățate mărunt în vasul curățat, la dinstuit cu puțin ulei de măsline,programând aparatul la FRY ptr 15 minute. După ce a expirat timpul, se adaugă carnea, se asezonează cu sarea aromată, apoi se completează cu cca. 3000 ml apă și se lasă la fiert cca. 30 minute, la același menționat program BOIL. Între timp cartofii se curăță, se mărunțesc și se adaugă la ciorbiță, programându-se din nou ptr 30 de minute la fiert. Spre finalul fierberii se adaugă borșul, lăsându-se să dea în clocot cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute în fir subțire pentru a se obșine efectul de zdrențe.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

Postat de mihaelar63

Ciorba  ardeleneasca  de cartofi cu os afumat

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...

Citeste continuarea

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.10.2014, 20:50
la 20.10.2014, 20:51
foarte buna
la 20.10.2014, 21:05
De cand nu am mai mancat o ciorba facuta ca la carte!
la 20.10.2014, 21:08
N-am mai mancat o ciorba de porc din copilarie. Imi amintesc ce bunatate era
la 20.10.2014, 21:15

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking