Rulouri foietaj

Postat de gaby_d in Dulciuri
11 Noi 2010 | 21025 vizualizari
Rulouri foietaj

Am dezghetat aseara o punga de foietaj , cu gandul sa fac o tarta aperitiv. Cum erau doua foi in punga...m-am gandit sa fac si ceva dulce. Atat de simplu si totusi atat de bun! Intotdeauna aceste rulouri cu frisca s-au numarat printre preferatele mele-n cofetarii si-mi era ciuda ca nu am rulouri sa mi le fac eu acasa:))). Acum datorita lui Bucataras si echipei decorix , toate visele devin realitate =)))). mama..ce discurs de Oscar am tras =))))

Ingrediente

  • o foaie foietaj
  • 300 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
  • o lingura unt
  • esenta vanilie- o lingurita
  • un ou
mi-au iesit 5 rulouri mari si 8 mici

Mod de preparare

Foaia se intinde frumos pe blatul de lucru.

Se taie fasii late de aceeasi lungime care se vor rula pe cornetele (rulourile) de inox  apoi se vor aseza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se vor unge usor cu un ou batut si se vor introduce-n cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 minute. Trebuie sa fie rumenite frumos.

Eu le-am scos fierbinti de pe rulouri si le-am mai bagat 5minute in cuptor, pentru a fi sigura ca-s coapte total.

Cand s-au racit le-am umplut cu ajutorul unui posh (traiasca Decorix:))) ), cu frisca mixata cu esenta vanilie  si le-am mazgalit:) cu ciocolata topita cu unt.

 Mie aseara nu mi-a mai trebuit mancare. Mi-au fost suficiente.:))

N-am lucrat io frumos si ordonat ca voi:)) dar au fost grozave.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Postat de MotanLaOale

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...

Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Postat de panacris

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2010, 14:25
primaaaa
la 11.11.2010, 14:27
gaby...pls imi dai si mie...am cu ce manca si am si alergat...sa-mi rup picioarelemerit nu???ce bn arata
la 11.11.2010, 14:28
. kamy, iti dau . multumesc.
la 11.11.2010, 14:30
...ioi ce bune au fost
la 11.11.2010, 14:32
moa!!!!unul mic din cele 8....

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking