Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
1 Sep 2018 | 3622 vizualizari
Ciorba de burta la ceaun

Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de sub burta....=))

Ingrediente

  • 2 kg burta de vita
  • 3 kg de turloaie de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • sare
  • 500 g smantana dulce cu 35% grasime
  • 200 ml otet
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 g unt
  • suplimentar
  • usturoi tocat
  • otet
  • smantana dulce
  • piper
  • ardei iute

Mod de preparare

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in tuci, turnam 6 l de apa si o lingura de sare grunjoasa, lasam sa fiarba pana pica zgarciurile de pe oase si burta este fiarta, din cand in cand mai adaugam apa sa avem tot timpul cca 6 l de zeama.

Cu 1 ora inainte sa oprim focul adaugam legumele. Eu am fiert cu o seara inainte oasele si burta. A doua zi punem pe foc tuciul sa se incalzeasca putin, scoatem turloaiele, burta si legumele, strecuram zeama si o punem la loc in tuci .

Taiem fideluta burta si curatam turloaiele . Cand incepe sa fiarba zeama, adaugam burta taiata si ce am scos dupa turloaie. Separat, intr-un castron punem 8 galbenusuri, smantana si faina amestecam bine. Dam pe razatoarea mare morcovul si pastarnacul fiert si usturoiul  zdrobit, punem o tigaie la incins adaugam untul si lasam sa se topeasca apoi punem legumele rase si usturoiul zdrobit. Calim cca 10 min si adaugam legumele calite peste galbenusuri, omogenizam bine.

Punem otet si sare si stingem cu zeama din tuci, apoi rasturnam tot amestecul peste zeama din tuci, lasam sa dea un clocot. Cine doreste mai adauga usturoi, smantana si otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Ciorba de miel la ceaun

Postat de eumimi

Ciorba de miel la ceaun

Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...

Citeste continuarea

Ciorba traditionala de miel la ceaun

Postat de eumimi

Ciorba traditionala de miel la ceaun

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.09.2018, 18:07
Yammi
la 01.09.2018, 18:36
Ai zis ca faci!
la 01.09.2018, 18:37
Maaammmaaa......chiar ma gandeam zilele trecute la o ciorba de burta, ca n-am mai mancat demult Asa ca ma servesc de la tine
la 01.09.2018, 18:38
Bună!
la 01.09.2018, 18:53
buna buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking