Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena.
Oul se bate cu scortisoara si esenta...
Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi...
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala......
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care...
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .
Le luam de pe foc si mai amestecam...
Se spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si...
Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.
Adaugam apa si putina sare.
Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam...
Mod de preparare blat :
1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.
2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
3. Spalam bine lamaia si o...
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Pentru blat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special,...
Cum se prepara Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post
Am pus la topit margarina.
Intr-un castron am cernut faina, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, am adaugat margarina topita, am inceput sa framant, am...
Cum se prepara Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa
Mai intai mi-am pregatit legumele. Am scos de la congelator morcovul si ardeiul rosu.
Am curata ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Am curatat cartofii...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...
JELEU DE FRUCTE: Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...
Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...
Se alege si se spala bine orezul.
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare. Cand este aproape sa dea in clocot se adauga orezul, si se lasa la foc mic...
Special pentru draga mea Ioana!
Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa.
Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra....
1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa...