Supa crema de usturoi

Postat de Criss in Supe
1 Noi 2016 | 21147 vizualizari
Supa crema de usturoi

Supa aceasta crema de usturoi face parte din categoria supelor rapide, comode, usor de gatit (pentru lenesi :D) si nu va va tine pre mult in bucatarie. Doar curatatul usturoiului va va lua ceva mai mult timp, dar nici asta nu e de speriat. Citeam pe un blog despre supa crema de usturoi si ma amuza faptul ca era numita "supa de alungat vampiri". Cu siguranta din cauza cantitatii mari de usturoi folosita la aceasta supa, cantitate ce poate varia in functie de gust si preferinta. Eu as spune mai degraba ca alunga raceala, nicidecum vampirii, pentru ca nu e chiar de speriat, in sensul ca puteti manca linistiti o portie, fara sa se simta de la o posta mirosul de usturoi. :)

Ingrediente

  • 2 capatani de usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 500 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • crutoane de paine

Mod de preparare

Ceapa se toaca (nu e nevoie sa fie tocata marunt pentru ca oricum la final folosim blenderul ) si se caleste in uleiul de masline. Se adauga si usturoiul curatat si se caleste si acesta impreuna cu ceapa, apoi se adauga cartofii taiati cubulete, se amesteca si se toarna apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi se adauga laptele si se mai fierbe pana cand cartofii s-au inmuiat suficient. Se adauga sarea si piperul alb si se ia vasul de pe foc. Cu ajutorul blenderului vertical se transforma totul intr-o crema fina. Smantana se toarna intr-un bol si se adauga peste ea cate putina supa crema fierbinte, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in supa. Astfel smantana nu se va branzi iar supa va fi alba si cremoasa.
Se serveste cu crutoane de paine si un strop de ulei de masline. Se poate servi si cu bacon crocant sau cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2016, 07:41
Buna
la 01.11.2016, 07:56
Delicioasa!
la 01.11.2016, 08:21
Buna!
la 01.11.2016, 08:48
N-am facut niciodata, dar trebuie sa fie buna!
la 01.11.2016, 08:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking