Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucatica telina sau 1 legatura frunza de telina
- 100 gr orez
- zeama unei jumatate lamai
- 3 galbenusuri
- 1 legatura patrunjel
- 300 gr smantana
- sare si piper
Mod de preparare
Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert.
Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute acoperita partial.
Cand carnea de piept e gata scoatem ceapa si adaugam orezul.
Intre timp adaugam la galbenusuri smantana si zeama de lamai. Amestecam bine. Cand orezul este fiert luam cate putin din supa si adaugam treptat la smantana. Amestecam continuu iar dupa cateva polonice adaugam in supa.
Fierbem cateva minute si adaugam patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|