Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de cris2711 in Prajituri
11 Apr 2015 | 7762 vizualizari
Eierschecke-Prajitura Corinutei

Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora Germaniei ,m-am pus si eu pe copt,desi ia putin timp dar si rabdare.In reteta nu am pus stafide pentru ca sotului meu ii plac doar asa,dar nu in prajituri si deserturi.Ca alternativa am pus migdale sfaramate.Ar merge si fulgi de ciocolata.Este atat de buna si a iesit inalta rau.O recomand cu mare placere si ii multumesc Corinutei de inca o reteta care m-a dat pe spate.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 375 gr. faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 gr. drojdie proaspata sau plic de 7 gr.drojdie uscata
  • 50 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou
  • o priza de sare
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • 500 gr. branza de vaci(quark)
  • 250 gr. branza Philadelphia
  • 120 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • migdale sfaramate(asa vreo 3-4 linguri)
  • Ingrediente pentru crema de oua:
  • 350 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 plic budinca vanilie
  • 150 gr . unt
  • 120 gr.zahar

Mod de preparare

1.Pregatirea aluatului:

Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic.

Apoi se pune un prosop uscat si curat peste aluat si se lasa intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer la crescut.

2.Pregatirea cremei de oua:

Intr-o oala mai mica si cu pereti mai grosi se prepara budinca.

A nu se lasa nesupravegheata.

Se fierbe laptele.

Intr-un castronel se pune praful de budinca care se dizolva cu putin lapte rece,pana capata consistenta unei paste,apoi se toarna peste laptele fierbinte ,se fierbe la foc mic,amestecand cu telul fara pauza,asa nu se prinde de oala.

Cand este budinca gata, se lasa putin la racit ,apoi se adauga untul moale si se mixeaza pana este omogen,se adauga si cele 5 galbenusuri si se mixeaza in continuare. 

Intr-un castron mai inalt si foarte curat se bat albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar pana face turturi.

Albusurile batute spuma se incorporeaza putin cate putin cu crema de budinca si galbenusuri,aici mi-am luat ajutor pe Klaus ,ca ai nevoie in moment de 4 maini.

Cand este gata crema arata tare pufoasa ,cum zice Corinuta.

3.Prepararea cremei de branza:

Se mixeaza branza de vaci(quarkul) cu branza Philadelphia,se adauga si zaharul,zaharul vanilat ,ouale  si migdalele sfaramate.

Forma clasica rotunda de copt se unge cu unt .

4.Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Intre timp au trecut cele 45 de minute in care aluatul a crescut,chiar foarte fain si bine.

Se intinde pe toata suprafata tavii ,cu degetele se intinde si pe peretii formei,vezi poze.

Peste aluat se toarna crema de branza care se intinde peste toata suprafata tavii.

Peste crema de branza se intinde crema de oua.

Se da la cuptorul incins la 180° C ,eu am lasat 50 de minute,dupa 35-40 de minute am deschis foarte scurt usa cuptorului si am acoperit prajitura cu o folie de aluminiu si am lasat asa pana la sfarsit.Cam 50 de minute am lasat la cuptor,acum fiecare cuptor este altfel,trebuie sa vedeti voi cand este copt,vezi poze.

Se lasa la racit,am avut rabdare sa o las de pe o zi pe alta,dar s-a meritat.

Se presara zahar pudra deasupra.

Arata fantastic!Mersi Corinuta pentru INCA o Reteta reusita si extraordinar de buna.

Sarbatori Fericite tuturor bucatarasilor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-Prajitura Corinutei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri cu crema de vanilie

Postat de Criss

Rulouri cu crema de vanilie

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2015, 12:40
cat de frumoasa si delicioasa ti-a iesit prajitura!
la 11.04.2015, 12:44
Daniela iti multumesc frumos,pup
la 11.04.2015, 12:48
Vai Cris
la 11.04.2015, 12:51
Adele emoticon de dlagalit
la 11.04.2015, 13:06
buna buna

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking