Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
24 Apr 2017 | 4097 vizualizari
Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos

De cand am aflat ca albusurile se pot congela, mereu le adun intr-un borcan si, cand sunt prea multe, le scot si pregatesc o prajitura. Si cum a trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu crema, m-am gandit ca ar fi momentul potrivit sa pregatesc una, ai mei chiar isi doreau sa serveasca o "cremoasa", cum spun ei. Nu am prea multe de zis la aceasta prajitura, decat ca este simpla, delicioasa si racoroasa. Delicii de Paste...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 40 gr nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr crema de branza
  • 2 lingurite vanilie
  • 3 piersici fara pielita din compot
  • 2-3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit.
Intr-un bol, amestecam faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt.
Amestecul de faina cu cocos il punem peste albusurile batute, le incorporam usor cu ajutorul unei palete. La final adaugam vanilia.

Impartim compozitia, in doua boluri, in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam prima jumatate de compozitie.
O nivelam, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute.

Scoatem prima foaie de blat cand este gata si o punem pe a doua.
Le lasam sa se raceasca.
Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in doua foi.
Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana amidonul este complet dizolvat.
Rasturnam amestecul intr-o cratita, il punem pe foc.
Reglam focul potrivit, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca si o budinca.
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, punem crema de branza, vanilia si le mixam cat sa fie incorporate.

Piersicile bine scurse de zeama, le taiem feliute potrivite.
Pe un platou, asezam prima foaie de blat, punem un inel detasabil in jurul sau.
Turnam jumatate din crema, o nivelam, asezam fielii de piersici, apoi presaram nuca de cocos.
Venim cu al doilea blat, il presam usor cu mainile, punem restul de crema, felii de piersici si iar nuca de cocos.
Dam prajitura la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.
O scoatem din frigider, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Postat de mirela0911

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Piersicile se taie felii subtiri si se lasa sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 19:12
Ai si cocos tanar?
la 24.04.2017, 19:20
Imi place combinatia!
la 24.04.2017, 19:31
si de aici cer cu tupeu o portie
la 24.04.2017, 19:34
buna buna
la 24.04.2017, 20:04
O porție generoasă doresc !E prea bună!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking