Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

Postat de Anett in Dulciuri
14 Mai 2016 | 4656 vizualizari
Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

Cred ca am gasit prajitura mea preferata! Simplu si foarte delicios! :D

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 ou
  • 1 cana ( 250 ml) zahar brun
  • 2 cani faina
  • 8 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de scortisoara
  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr visine (optional)

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 150 de grade.

Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul.

Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica. Treptat incorporam faina si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava bine unsa si presarim cu bucatele de ciocolata si visine. 

Introducem in cuptorul bine incins pentru 30 de minute, iar cand scoatem prajitura trebuie sa fie moale la mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta frageda cu dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta frageda cu dovleac

Preagatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Minitarte cu fructe

Postat de diaconta

Minitarte cu fructe

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora. Intre timp am pregatit umplutura . Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 15:37
la 14.05.2016, 16:06
Ce bine arată!
la 14.05.2016, 16:08
nu suna deloc rau...
la 14.05.2016, 16:45
la 14.05.2016, 17:19
ce prajiturica buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking