Ingrediente
- 100 gr unt
- 100 ml ulei
- 4 ou
- 1 cana ( 250 ml) zahar brun
- 2 cani faina
- 8 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vaniliat
- un varf cutit de sare
- un varf cutit de scortisoara
- 50 gr ciocolata
- 50 gr visine (optional)
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 150 de grade.
Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul.
Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica. Treptat incorporam faina si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava bine unsa si presarim cu bucatele de ciocolata si visine.
Introducem in cuptorul bine incins pentru 30 de minute, iar cand scoatem prajitura trebuie sa fie moale la mijloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|