Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de Oana in Dulciuri
13 Noi 2014 | 7576 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de gutui

Un delicios cheesecake fara coacere, cu aroma nebuna de toamna!

Ingrediente

  • 100 gr piscoturi
  • 100 gr unt topit
  • 2 cutii miez de lapte Delaco- Branza Alba Calcica pentru copii
  • 200 gr frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 plic de gelatina granulata
  • Jeleu de gutui:
  • 2 gutui mari
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 4 linguri cu zahar
  • un baton scortisoara

Mod de preparare

Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga batonul de scortisoara si se pune amestecul intr-o craticioara, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana ce gutuile sunt moi. Se opreste apoi focul si se lasa la racit.

Piscoturile se maruntesc la blender si se amesteca apoi cu untul topit. Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se pune amestecul de piscoturi, presand bine cu lingura. Se pune forma la frigider pana se prepara amestecul de branza.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece. Miezul de lapte Delaco se scoate din cutiute si se paseaza cu mixerul vertical pana devine o pasta fina. Se mixeaza apoi cu zaharul pudra, se adauga vanilia. La final se incorporeaza frisca batura bine, amestecand usor cu o spatula, pana amestecul devine cremos si fin. Gelatina se topeste apoi in baie de aburi pana devine lichida. Jumatate din cantitate se incorporeaza in crema de branza, putin cate putin si amestecand usor. 

Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de branza. Se pune iar la frigider pana se prepara jeleul de gutui.

Gutuile racite se mixeaza impreuna cu zeama lasata (care intre timp s-a inghegat putin) cu blenderul vertical, pana se obtine o crema fina. Se amesteca apoi si restul de gelatina topita, putin cate putin.

Se scoate tava din frigider si se pune deasupra jeleul de gutui, niveland usor. Se lasa cheesecake-ul la frigider cel putin 4-5 ore sau mai bine peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de Pungasa_Rogue

Cheesecake cu jeleu de gutui

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2014, 17:09
la 13.11.2014, 17:12
Foarte fain!
la 13.11.2014, 17:13
Gutuie dulce amaruie,cu parfum de toamna -iarna....la gura sobei s-o devoram...
la 13.11.2014, 17:18
la 13.11.2014, 17:20

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking