Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de Pungasa_Rogue in Retete Montare D’oro
4 Dec 2018 | 3188 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de gutui

Mi-a facut cu ochiul cheesecake-ul Oanei si il aveam in plan de mult timp, asa ca l-am pregatit, in felul meu, pentru concursul Montare d'oro intrucat gutuile sunt fructe care se pot pastra si pe timpul iernii in camara. Este un tort care poate fi servit si de Craciun impreuna cu familia, iar mirosul de scortisoara va imparfuma casa in timpul pregatirii lui, cu siguranta.

Ingrediente

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati
  • 150 g unt topit
  • Crema:
  • 700 g branza pufoasa cu smantana
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 20 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida Montare d'oro
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Jeleu:
  • 1 kg gutui curatate de coaja si seminte
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 300 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa
  • Diametru inel: 27 cm

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da blatul la rece.

Se incepe pregatirea cremei.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.

Intr-un vas se mixeaza branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Intr-un alt vas se mixeaza frisca.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Peste compozitia cu branza se adauga frisca batuta si gelatina lichida si se omogenizeaza totul. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece din nou.

Gutuile se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete. Se fierb cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Cat sunt inca intregi, se opresc cateva cubulete de gutui fierte si se dau deoparte. Restul se fierb pana cand scade zeama. Se lasa apoi sa se raceasca.

Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.

Se maruntesc gutuile cu ajutorul unui mixer vertical.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Piureul de gutui se amesteca cu gelatina lichida, apoi se toarna peste crema de branza. In mijlocul tortului se pun cubuletele de gutui pastrate, apoi se da tortul la rece.

Cel mai bine se taie a doua zi, dupa ce se indeparteaza inelul detasabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi...

Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de Oana

Cheesecake cu jeleu de gutui

Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2018, 20:13
Foarte bun!
la 04.12.2018, 20:14
Arată minunat!
la 04.12.2018, 20:20
Foarte aromat si gustos cred ca a fost cu gutui
Bravo Andra
la 04.12.2018, 20:22
Multumesc frumos, dragilor!
la 04.12.2018, 20:45
Arome de toamna-n prag de iarna !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking