Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

Postat de mihaelar63 in Oaie
7 Apr 2015 | 5374 vizualizari
Miel  marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

O bunatate cu arome acest miel . Nu pot sa spun ce a dus la un rezultat atat de bun . In mod sigur folosirea otetului de afine si merisoare aromatizat cu ierburi[ maghiran si oregano ] a avut un rol decisiv .Am procedat la o marinare uscata a mielului timp de 4 ore .

Ingrediente

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet aromatizat : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior .
  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
  7. Am  adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi  1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coastă de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Coastă de miel la cuptor  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2015, 00:51
la 07.04.2015, 00:52
Multumesc Lucia
la 07.04.2015, 01:03
Ce bunatate ai facut! Imi place ca ai folosi otet aromatizat cu fructe si ierburi! (folosesc si eu in diverse preparate otet aromatizat de capsune, prune, caise, nectarine, dar nu mai apuca primavara)!
Imi place, imi place, imi place...nota maxima din partea mea!
la 07.04.2015, 01:11
Imi place
la 07.04.2015, 01:58
Multumesc Ela as fi foarte curioasa la ce preparate folosesti tu aceste oteturi . Tu le prepari ? Ma gandesc ca cel de capsune merge si la salate de fructe . Cel de caise la preparate de pui ...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking