Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

Postat de merisor67 in Pui
16 Feb 2020 | 2818 vizualizari
Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

Piept de pui cu mozzarella și roșii, un preparat pe care îl adori instant. Pregătit în acest mod, pieptul de pui este fraged și suculent, foarte aromat de la busuioc și oregano, iar sosul este pur și simplu delicios.   Nici cei mai mofturoși copii nu pot refuza așa ceva!

Ingrediente

  • 4 jumătăți piept de pui
  • sare și piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 gr mozzarella
  • 250 gr roșii cherry
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 3-4 linguri suc de roșii
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila.

Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile în rondele mai subțiri, la fel și mozzarella. Eu am avut mini mozzarella și am tăiat bucățile în două.

Amestecăm uleiul de măsline cu sare, piper și oregano.

Crestăm pieptul de pui din loc în loc, creând niște buzunărașe: 4-5 la fiecare bucată.

Cu o pensulă, ungem interiorul crestăturilor cu uleiul aromat, dar și pe deasupra bucăților din piept de pui.

Introducem în toate crestăturile câte o frunză de busuioc, felii de mozzarella în unele și felii de roșii în celelalte.

Așezăm bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o formă termorezistentă.

Adăugăm în formă restul de ulei aromat, sucul de roșii, mozzarella rămasă și roșiile rămase.

Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când pieptul de pui este pătruns și frumos gratinat.

Îl servim cu sosul în care s-a preparat, alături de garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu carne de pui, la cuptor

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...

Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2020, 10:16
O idee minunată!
la 16.02.2020, 10:45
yammiiiiiiii
la 16.02.2020, 10:48
Gustos!
la 16.02.2020, 11:07
la 16.02.2020, 11:16
Faina reteta si preparatul la fel !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking