Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila.
Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile în rondele mai subțiri, la fel și mozzarella. Eu am avut mini mozzarella și am tăiat bucățile în două.
Amestecăm uleiul de măsline cu sare, piper și oregano.
Crestăm pieptul de pui din loc în loc, creând niște buzunărașe: 4-5 la fiecare bucată.
Cu o pensulă, ungem interiorul crestăturilor cu uleiul aromat, dar și pe deasupra bucăților din piept de pui.
Introducem în toate crestăturile câte o frunză de busuioc, felii de mozzarella în unele și felii de roșii în celelalte.
Așezăm bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o formă termorezistentă.
Adăugăm în formă restul de ulei aromat, sucul de roșii, mozzarella rămasă și roșiile rămase.
Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când pieptul de pui este pătruns și frumos gratinat.
Îl servim cu sosul în care s-a preparat, alături de garnitura preferată.