Paste cu carne de pui, la cuptor
Postat de oanapl
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine. Se pune...
Citeste continuareaPiept de pui cu mozzarella și roșii, un preparat pe care îl adori instant. Pregătit în acest mod, pieptul de pui este fraged și suculent, foarte aromat de la busuioc și oregano, iar sosul este pur și simplu delicios. Nici cei mai mofturoși copii nu pot refuza așa ceva!
Ingrediente
Mod de prepararePresărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila. Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile în rondele mai subțiri, la fel și mozzarella. Eu am avut mini mozzarella și am tăiat bucățile în două. Amestecăm uleiul de măsline cu sare, piper și oregano. Crestăm pieptul de pui din loc în loc, creând niște buzunărașe: 4-5 la fiecare bucată. Cu o pensulă, ungem interiorul crestăturilor cu uleiul aromat, dar și pe deasupra bucăților din piept de pui. Introducem în toate crestăturile câte o frunză de busuioc, felii de mozzarella în unele și felii de roșii în celelalte. Așezăm bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o formă termorezistentă. Adăugăm în formă restul de ulei aromat, sucul de roșii, mozzarella rămasă și roșiile rămase. Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când pieptul de pui este pătruns și frumos gratinat. Îl servim cu sosul în care s-a preparat, alături de garnitura preferată. Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|
Postat de oanapl
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine. Se pune...
Citeste continuareaPostat de Bucataras
Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|