Ingrediente
- 2 litri jintuiala
- 700 gr faina malai
- 200 gr slanina afumata
- 200 gr branza grasa de oaie
- 200 gr branza fetta
- 1 buc. mica de praz
- sare
Mod de preparare
Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta foarte mare .
Prajiti[ fara ulei ] intr-o tigaie slanina afumata taiata feliute increstate . Cand aceasta este rumene adugati prazul tocat .
Intr-o tava antiaderenta asezati straturi consecutive grasime cu slaninuta, balmos si branza sfarmata . Continuati operatiune a pana ramaneti fara materialul de lucru .
Asezati deasupra ultimului strat branza si felii de slanina afumata.
Dati tava la cuptor cam 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .
Presarati deasupra praz verde tocat si serviti preparatul cald .
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu praz si branza -la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|