Ciorba radauteana

Postat de merisor67 in Ciorbe
5 Apr 2014 | 42721 vizualizari
Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu am folosit doar piept de pui ci am pus un pui de curte mai micut si mai slabut. A iesit foarte buna!

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • 4 l apa
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 2 ardei(de la congelator)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 6 graunti de usturoi
  • 200 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri otet

Mod de preparare

Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.

Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.

Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare.

O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali in putina grasime, iar restul legumelor tocate le vom adauga in vasul cu ciorba in momentul in care incepe sa se patrunda putin carnea, la testul cu furculita.

Adaugam si foile de dafin.

Usturoiul il vom curata si il vom pisa cu putina sare, apoi vom adauga peste el otetul.

Smantana o vom amesteca cu galbenusurile de ou si cu faina.

Cand legumele sunt suficient de patrunse vom lua putina grasime din ciorba, cu ajutorul unui polonic si vom cali in ea morcovul ras si ceapa tocata, pe care le-am separat la inceput de restul legumelor.

Adaugam legumele calite, in ciorba si odata cu ele, usturoiul amestecat cu otetul.

Lasam sa fiarba 5-6 minute, apoi vom adauga putina zeama peste amestecul de smantana, galbenusuri si faina, vom dilua acest amestec si il vom adauga treptat in ciorba, amestecand continuu cu o spatula pentru a nu se forma cocoloase.

Gustam ciorba si adaugam piperul si sare daca mai este nevoie.

Mai lasma ciorba pe foc aproximativ 5-10 minute.

Tocam patrunjelul marunt si il vom adauga in ciorba dupa stingerea focului.

Este o ciorba foarte buna, usor picanta si acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de AlexTeacher

Ciorba radauteana

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba radauteana

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.04.2014, 19:57
foarte buna !
la 05.04.2014, 19:59
Merisorule imi faci pofte
la 05.04.2014, 19:59
o ador
la 05.04.2014, 19:59
O am si eu pe lista ...Prezentare super ca de obicei
la 05.04.2014, 20:03
Andreea, s-o faci ca e tare buna!

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking