Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
8 Apr 2024 | 460 vizualizari

Andra Mihail ne-a pregătit o rețeta grozavă de post: Vinete pane cu sos de roșii. Crocante și bune, te vor cuceri de la prima bucățică. Pentru rețeta de vinete pane cu sos de roșii sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, făină, bere, pesmet, sos de roșii, usturoi.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de vinete pane cu sos de rosii
  • 1-2 vinete
  • făină
  • bere fără alcool
  • sare și piper
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • pesmet sau panko
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • sos de roșii
  • busuioc proaspăt
  • muguri de pin (opțional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:

 Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie.
Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii subțiri și presărați-le cu sare. Lăsați-le să stea timp de aproximativ 30 de minute pentru a elimina amăreala. Apoi, clătiți-le sub apă rece și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.

Într-un bol, pregătiți amestecul de tăvițe. Combinați făina cu berea fără alcool, sare, piper, praf de usturoi și boia dulce. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă.

În alt bol, puneți pesmetul sau panko-ul.

Încălziți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie adâncă.

Pregătiți vinetele pentru pane: treceți fiecare felie mai întâi prin amestecul de făină și bere, apoi prin pesmet sau panko.

Prăjiți vinetele în uleiul încălzit până devin aurii și crocante. Așezați-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru sosul de roșii, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți usturoiul mărunțit până devine auriu. Adăugați sosul de roșii și busuiocul proaspăt tocat. Lăsați să fiarbă timp de câteva minute pentru a se îngroșa ușor.

Serviti vinetele pane alături de sosul de roșii, presărat cu muguri de pin dacă doriti. Poftă bună!

Vezi si reteta de Evantai de vinete cu rosii, la cuptor.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de vinete pane cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Mancare de mazare (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Tija de apio se spala si se taie rondele. Ardeiul gras se curata de cotor si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 08.04.2024, 14:11
la 08.04.2024, 14:35
👍👍👍🤩🤩
la 08.04.2024, 18:48
O bunătate!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking