Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală și se curăță ardeiul de semințe, vițe și cotor, după care se taie julienne și se călește peste ceapă.
Se spală roșiile, se taie mărunt și se pun în tigaie la înmuiat, peste ceapă și ardei.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se pune în tigaie, peste legumele călite.
Se condimentează sosul de roșii cu sare, piper și oregano și se lasă pe foc mic, până ce scade puțin.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală și se taie fin.
Când cartofii au fiert, se scurg de apă și se răstoarnă peste legumele călite din tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se amestecă ușor în ea, pentru a nu terciui cartofii, se presară pătrunjel tocat și mâncarea se servește caldă, cu murături asortate alături.
Acest preparat poate constitui și o garnitură perfectă pentru o friptură din carne de porc, sau de miel.