Ingrediente
- Ingrediente Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
- 3/4 pahar de faina de naut bio
- 1 pahar si 1/4 de apa
- sare, piper
- 5 linguri ulei de masline
- 2 cepe rosii
- ierburi de Provence
- 2 catei de usturoi roz
- masline de calitate
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.
Lasati deoparte timp de 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.
Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .
Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.
Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.
Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.
Serviti!
Vezi si reteta de Tarta aperitiv cu branzeturi si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|