Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Postat de ctlina in Mancaruri de post
22 Mar 2024 | 517 vizualizari
Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut. Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten. Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html Pentru Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca sunt necesare cateva ingrediente: faina de naut, ulei de masline, ceapa, usturoi si masline.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
  • 3/4 pahar de faina de naut bio
  • 1 pahar si 1/4 de apa
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • ierburi de Provence
  • 2 catei de usturoi roz
  • masline de calitate

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.

Lasati deoparte timp de 30 de minute. 

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.

Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .

Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.

Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.

Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Vezi si reteta de Tarta aperitiv cu branzeturi si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de spanac, cu leurda

Postat de merisor67

Mancare de spanac, cu leurda

Separam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape,...

Citeste continuarea

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2024, 20:25
Bună...Seamănă cu pizza.
la 23.03.2024, 08:40
la 23.03.2024, 14:57
la 23.03.2024, 15:19
Pe gustul meu
la 23.03.2024, 20:16

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking