Reteta de humus cu leurda

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
21 Mar 2024 | 546 vizualizari

Salut, bucătarași! Astăzi ne aventurăm într-o combinație delicioasă și, hai să recunoaștem, puțin neobișnuită: Humus cu Leurdă! 🌿 După ce am aflat de Andra Mihail, în una din rețetele anterioare, cum se face cu pesto-ul de leurdă, am zis să mergem mai departe și să-l includem într-o rețetă surprinzătoare. Pentru rețeta de Humus cu leurdă ai nevoie de câteva ingrediente: năut, pesto de leurdă, tahini, ulei de măsline, zeamă de lămâie.

Ingrediente

  • Ingrediente reteta de humus cu leurda:
  • pesto de leurdă (dacă nu ați văzut rețeta, o găsiți aici)
  • 400 g naut fiert sau la conservă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 10-20 ml apă de la naut
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare

Iată cum se prepară rețeta de humus cu leurdă:

Pentru ca humusul să iasă fin și cremos, ideal ar fi să îl curățați de coaja rămasă după fiert. 

Dacă nu doriți, săriți peste acest pas.

Năutul se pune într-un blender, se adaugă câteva linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, pastă de susan (tahini), sare, piper, puțină apă de la năutul fiert. Se pulsează de câteva ori ca să se amestece, apoi adăugăm 2 - 3 lg de pesto (după gust). Se mixează din nou până se obține o pastă cremoasa și fină.

Humul se transferă într-un vas adânc, se stropește cu ulei de măsline, zeamă de lămâie.

Se servește pe pâine prăjită sau după preferințe.

Simplu, ușor și gustos!

Vezi si reteta de Humus cu avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de humus cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci brune cu orez si turmeric

Postat de mirela0911

Ciuperci brune cu orez si turmeric

Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri.  Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu bulgur

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu bulgur

Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2024, 16:15
la 21.03.2024, 19:03
Nu am mâncat niciodată humus, nu știu ce gust are, dar aici în poză arată foarte bine....!
la 21.03.2024, 20:01
Bunaciune!
la 21.03.2024, 20:01
Rodica, este o bunatate! Si este foarte versatil
la 21.03.2024, 22:19

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking