Orez cu peste si creveti

Postat de cristeena20 in Peste
31 Mai 2020 | 2908 vizualizari
Orez cu peste si creveti

Ingrediente

  • 2 bucati de peste (red fish)
  • 300 gr creveti congelati
  • 6 maini de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa medie
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper, un cub knorr de fructe de mare
  • ulei de masline
  • coriandru verde

Mod de preparare

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez.

Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit.

 Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline; adaugam un catel de usturoi tocat marunt si cand ceapa devine moale si sticloasa, adaugam rosiile tocate marunt, rosiile din conserva zdrobite cu mana si pasta de rosii; lasam sa se caleasca impruena, punem capacul sa se intrepatrunda aromele. 

Adaugam orezul, e important sa alegem orez cu bob rotund, sa devina cremos; turnam supa de la peste, adaugam inca putina sare-piper si cubul concentrat knorr de fructe de mare. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac-si amestecam destul de des.

Cand e aproape fiert, trebuie sa aiba lichid, inca nu sec, deci de cate ori scade apa turnam din supa de la peste, sa lasam orezul mereu cu sos; Cand e aproape fiert, punem pestele curatat de pe oase si rupt bucatele; amestecam si la final punem coriandru verde proaspat tocat marunt. Stingem aragazul si acoperim cu capacul. E important sa aiba inca putin sos. Va scadea dupa ce punem capacul.

Pregatim crevetii, intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoi tocat marunt si putina ardei iute, il incingem si adaugam crevetii. Ii lasam pe o parte pana schimba culoare in portocaliu, punem sare, piper si apoi ii intoarcem pe cealalta parte. Nu ii lasam mult pt ca devin ca si cauciucul, se gatesc doar putin. 

Ii asezam deasupra pe orez si turnam uleiul ramas in tigaie peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam...

Citeste continuarea

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 20:54
Vin repejorrr!
la 31.05.2020, 21:31
la 31.05.2020, 21:32
Se poate doar peste ?
la 31.05.2020, 21:44
da cleme! eu de obicei o fac doar cu peste-dar azi am avut creveti vad c anu esti mare fan de creveti
la 31.05.2020, 22:11
Cristeena, nu sunt, macar din astia am gustat....dar nu fac moartea pasiunii pentru ei...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking